“De eerste keer dat Judith haar handen op mijn schouders legde, dacht ik meteen: Ja, dit is goed. De energie die zij gaf voelde goed, de wisselwerking tussen ons was fantastisch. Ik heb me helemaal bloot durven geven, zonder enige vorm van schaamte. Ze straalt een rust uit die ik erg prettig vind.

Ik heb drie coachingssessies gehad van Judith, in combinatie met energetische massage. Toen ik bij haar kwam, had ik geen specifieke coachingsvraag, ik was vooral nieuwsgierig wat het me zou brengen. We begonnen elke sessie met een algemeen gesprek dat steeds dieper ging. Door haar heldere vragen en haar oordeelloosheid kon ik mezelf daar volledig aan overgeven. Op die manier gingen we alle belangrijke thema’s uit mijn leven langs.

Na elk gesprek volgde een energetische massage. Daarbij doorliep ze bepaalde stappen en gaf ze uitleg bij elke stap. Tijdens de massage kreeg ik de ruimte om te vertellen wat ik voelde en gaf ze zelf terugkoppeling op wat er gebeurde. Zo merkte ik in één van de sessies dat ik opeens heel diep ging ademhalen. Ze zei: ‘Ik kan aan je ademhaling merken dat je dingen loslaat, maar dat je tegelijkertijd de energie krijgt om door te kunnen gaan.’ Die terugkoppeling was prettig, het voelde goed.

‘Wat ik bij Judith heb gedaan, helpt mij om de vrouw te worden die ik voor ogen heb’

De combinatie van coaching en energetische massage werkte voor mij fijn, omdat je niet alleen aandacht aan je gedachten, maar ook aan je lichaam geeft. Ik kwam soms wat gestresst naar een sessie en zat dan achteraf heel ontspannen in de metro. Opeens keek ik met een veel mildere blik naar de dingen die me daarvoor nog zo bezig hielden. Waar maak je je druk om, het komt altijd goed, dacht ik dan. Zo stond ik al in het leven, maar door die sessies voel ik het ook weer.

Ik merk dat de sessies doorwerken op een diepere laag. Er verandert op dit moment veel in mijn leven. Mijn kinderen zijn nu 18 en 22, dus zij lopen steeds meer hun eigen pad. Daar heb ik moeite mee gehad, niet om ze los te laten, maar om de focus weer op mezelf te leggen. Wie ben ik op dit moment, en waar wil ik naartoe? Daar moet ik mijn weg in vinden. Wat ik bij Judith heb gedaan, helpt mij om de vrouw te worden die ik voor ogen heb.

Ik heb echt een nare tijd achter de rug en heb me in tijden niet zo lekker gevoeld. Dat komt zeker niet alleen door de sessies bij Judith, maar die hebben daar wel aan bijgedragen. Ik ga daarom maandelijks bij haar terugkomen voor een sessie. De energie die Judith mij geeft, daar kan ik echt wat mee.”

Marian Maatsen